banner

WordPress Blog Açma | Adım Adım WP Blog Kurma

banner
4 min read

WordPress Blog Açma | Adım Adım WP Blog Kurma

WordPress Blog Açma | Adım Adım WP Blog Kurma

WordPress Blog Açma | Adım Adım WP Blog Kurma

Blog Nedir?

Blog, teknik veya teknik olmayan her türlü hususta kendi tarzınızı tercih ederek içerik üretebileceğiniz kendinize ait web günlükleri olarak tanımlanıyor. Özgür iradeniz ile yasal sınırlar içinde istediğiniz her türlü hususta blog yazısı yazabilirsiniz. Son senelerda giderek yaygınlaşan bloglarda tecrübelerinizi, düşüncelerinizi ve bilgi birikiminiz olan konuları paylaşabilirsiniz.

Daha değişik bir tanım arıyorsanız gazeteci ve yazar Andrew Sullivan blogu şu biçimde tanımlıyor: “Blog, internetin gerçek demokratik yapısını suistimal etmek yerine bu yapıdan yararlanan ilk gazetecilik modelidir. Nihayet kendine özgü biricik bir ses bulan yeni bir medyumdur.” Bu tanımdan yola çıkarak blogların özgün olması gerektiği yargısına da varabilirsiniz.

Blog Nedir?

Blog sitesi aracılığıyla kendinizi istediğiniz gibi ifade edebilir ve sevdiğiniz konularla alakalı düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Kendinize ait blogunuz aracılığıyla yüzlerce hatta binlerce insana ulaşabilirsiniz. Blogunuzu güncel tutmak da en az yazılarınız kadar mühim hale geliyor. Çünkü blog kavramı yaygınlaştıkça rekabet artıyor ve aradan sıyrılmak gerekiyor.

WordPress Nedir?

WordPress veya kısaca WP, herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan tıklamalar ile her türlü içeriği üretmenize, internet ortamında yayınlamanıza ve yönetmenize olanak sağlayan bir kişisel yayın sistemidir. WordPress blog açmak için kullanabileceğiniz en iyi ve en fazla bilinen araçlardan birisi olarak karşınıza çıkıyor.

WordPress Nedir?

Wp blog kurmak için ilk tercihlerden biri olarak karşınıza çıksa da wp ile alakalı bilinmesi gereken bazı detaylar yer alıyor. Öncelikle wordpress kendi içinde wordpress.com ve wordpress.org olarak ikiye ayrılıyor ve bu iki sistem içerisinde ciddi farklar yer alıyor. wordpress.org, wordpress.com’a göre çok daha yüksek detaya sahip olduğu için blog açmak için wordpress.org tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Normalde bir internet sitesi veya blog kurmak için kodlama bilmek ve bir sürü teknik detayla uğraşmak gerekiyor. Ancak wordpress ile kodlama bilmeden ve herhangi bir teknik bilgiye sahip olmanıza gerek kalmadan kendi blogunuzu kurabilirsiniz. Tıklamalar yoluyla sitenizi kurabilir ve yönetebilirsiniz. Hayalini kurduğunuz blogu artık daha basit hayata geçirebilirsiniz.

WordPress Nedir?

Site kurulumu için yüzlerce yöntem olmasına karşın WordPress en fazla bilinenlerinden biridir. Var olan tüm sitelerin ortalama %30 kadarı wordpress altyapısı ile inşa edilmiş olarak karşınıza çıkıyor. Milyonlarca sitenin ve blogun 3’te 1’inin WordPress altyapısı ile kurulması bilinirliğini ispatlıyor ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor.

WordPress ile Blog Açmak İçin Hangi Adımlar İzlenmeli?

Blog nasıl kurulur merak edenlerin, blog açma aşamalarından önce bazı terimleri bilmesi gerekiyor. Öncelikle bu terimler hakkında bilgi sahibi olmalı ve daha sonra wp blog kurma adımlarını izlemelisiniz. Bununla birlikte daha basit ilerleyebilirsiniz.

WordPress ile Blog Açmak

Domain (Alan Adı): İnsanların sitenize ulaşmak için kullandıkları size özel bir adrestir. Domain’i, web adresi veya alan adı olarak da tanımlayabilirsiniz. Alan adında ç, ğ, ı, ö, ü, ş gibi Türkçe karakterler kullanmamalısınız.

Hosting: Sitenize ait dosyaların bulunduğu ve internet kullanan bireylerin erişimine sunan sanal bilgisayarlar mevcuttur ve bu bilgisayarların veri saklama ve yayınlama işlemine hosting deniyor. Hosting güçlü yazılım ve donanımsal web sunucularının birleşimi ile oluşturuluyor.

WordPress ile Blog Açmak

Blog açmak için adımlar ise şu biçimde:

Öncelikle sitenize bir isim bulmalısınız. Bunu bulduktan sonra WordPress’e giriş yapmalı ve kaşınıza çıkan alanları doldurmalısınız. ‘Blog Adresi’ kısmına sitenizin adını yazdıktan sonra sayfanın altında bulunan blog oluştur kısmına tıklıyorsunuz.

Karşınıza çıkan ‘Blogunuzu Kurun’ kısmındaki alanları dolduruyorsunuz. Buradaki bilgileri daha sonradan dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca hangi dilde blog yazacaksanız ona göre uygun dili seçebilirsiniz. Bu kısmı doldurup sonraki adıma geçebilirsiniz.

Bu adımda temanızı seçmek için yönlendirileceksiniz. Tema, sitenizin nasıl görüneceğini belirliyor. Dilediğiniz temayı seçebilir ve daha sonra rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Blogunuza en uygun temayı seçerek kendi istediğinize göre özelleştirebilirsiniz. Sosyal medya ayarlarına yönlendirileceksiniz ve buradan diğer sosyal platform hesaplarınızla blogunuzu bağlayabiliyorsunuz. Sosyal paylaşım platformu Twitter, Sosyal paylaşım sitesi Facebook gibi sosyal platform hesaplarınızla blogunuzu bağlayarak daha fazla görüntüleme elde edebilirsiniz.

Sosyal medya ayarlarını da dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Sonraki adımda karşınıza ‘İlk yazını oluştur’ şeklinde bir kısım çıkıyor. Bu bölümde hemen bir yazı oluşturmak zorunda değilsiniz. Bu adımı geçerek daha sonra yazı ve içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Sonraki adımda e-mail adresinize bir doğrulama maili geliyor. Bütün adımları tamamladıktan sonra blogunuzu düzenlemeye ve içerik üretmeye başlayabilirsiniz.

WordPress ile Blog Açmak

WP Blog Teması Seçimi Nasıl Yapılır?

Dünyadaki blogların %70’inin wordpress altyapısı ile kurulduğunu göz önünde bulundurarak çeşitli blog temaları ile blogunuzu zenginleştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Böylelikle okurlarınızı daha güzel bir arayüzle karşılayarak bilinenliğinizi artırabilirsiniz. WordPress blog açma adımlarında blog açarken seçtiğiniz temayı daha sonra bir çok değişik WordPress blog tema seçeneği içerisinden size uygun olanla değiştirebilirsiniz.

WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

WP tema seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı mühim noktalar yer alıyor. Tema seçimi yaparken en mühimsi sizin blog içeriğinize en uygun temayı seçmenizdir. Eğlence, sanat, güzellik, teknoloji, haber gibi farklı konularda kuracağınız bloglarınız ve üreteceğiniz içerikler için uygun olan temayı seçmelisiniz. WordPress içinde ücretli ve ücretsiz olarak edinebileceğiniz bir çok tema yer alıyor.

WP Blog Teması Seçimi

WP Blog ile Para Kazanmak Mümkün mü?

Birçok insan açtıkları bloglar aracılığıyla para kazanıyor. Farklı nedenlerle blog açabilirsiniz ve bu sebeplerden biri para kazanmak olabilir. WP blogunuzu duygu ve düşüncelerinizi paylaştığınız bir platformdan daha fazlası haline getirebilir ve para kazanabilirsiniz. Blog yoluyla para kazanmanın ilk akla gelen yöntemi reklam vermek oluyor.

Blogunuzda reklam vermek için Google Adsense en fazla kullanılan platform olarak karşınıza çıkıyor. Google Adsense aracılığıyla blogunuzda reklam verebilir ve tıklama başına para kazanabilirsiniz. Bunun için Google Adsense’e kayıt olup başvuru yapmanız ve WordPress web sitenize Adsense uyumlu bir eklenti kurmanız gerekiyor. Blogunuzu devamlı güncel tutarsanız aktif ziyaretçi sayınız artar ve daha çok para kazanabilirsiniz.

İnternetten Para Kazanmak | En Kolay Para Kazanma Teknikleri 2020

Firma Blog Sitesi Açmanın Avantajları Nedir?

Blog açmanın bireyler ve firmalar için bir çok nedeni ve avantajı olabiliyor. Kişiler duygu, düşünce ve tecrübelerini aktarmak için blog açarken firmalar kendi felsefelerini, ürün, hizmet ve servislerini hedef kitlelere duyurmak için blog açmayı tercih edebiliyorlar. Kişiler blog üzerinden para kazanma avantajı sağlarken firmalar da buradan içerik pazarlaması stratejisini tercih ederek ürün ve hizmetlerinin satışını arttırabiliyor.

Firmalar içerik pazarlaması aracılığıyla akıllarda kalıcı bir yer ediniyor. İstatistiklere göre tüketicilerin %70’i içerik pazarlamasıyla bilgi sahibi olarak, satın alma davranışlarını bu yönde sergiliyor. Satın alma davranışlarının %93’ünün online arama ile başlıyor ve bu durum göz önüne alındığında en etkili içerik pazarlama yöntemi blog içerikleri olarak karşınıza çıkıyor.

Firma Blog Sitesi

Firmalar bloglar aracılığıyla marka bilinirliğini artırabiliyor ve rekabet avantajı sağlıyor. Ürün ve hizmetlere dair verdiği bilgilerle daha etkili ve aktif pazarlama yapabiliyor. Sosyal medya hesaplarının büyümesini sağlıyor ve mail listesini genişleterek mail marketing hususunda avantaj sağlıyor. Hedef kitlenin görüşleri ve istekleri daha güzel anlaşılıyor ve iç görü elde ediliyor.

Blog sahibi olan firmalar, rakiplerine karşı sektörde avantaj sağlıyor. Blogu olan işletmelerin web sitelerinin Google’da indekslenme oranının, blogu olmayanlara oranla %434 daha fazla olduğu görülüyor. Ayrıca istatistiklere göre, blogu olan şirketler %67 oranında daha fazla trafik çekiyor. Online bilgi kapsamı içinde bloglar, internet kullanıcıları tarafından 5 kat daha fazla güvenli yer alıyor.

Bir cevap yazın